Pagina 1 van 1

Eurovisie

BerichtGeplaatst: za 26 mei 2012, 20:21
door cerclevriend
BVN,
Ik als Belg was enorm teleurgesteld dat eurovisie WEER door Nederlandse commentators werd getoond. Als Joan zang, verstond ik het dat Nederlandse commentators wierden gebruikt. Maar voor de finale, neen. De majoriteit van de programma's dat jullie tonen zijn van Nederland en niet Belgie. Dat doet pijn. Het is toch tenslotte "beste van vlaanderen en nederland," niet "beste van een beetje vlaanderen en het meeste van nederland." Dit zegt iets over jullie als een zender. Ik als Belg ben beledigt.

Re: Eurovisie

BerichtGeplaatst: za 26 mei 2012, 22:40
door jw
Zodat de Nederlandstalige forum bezoekers dit ook kunnen lezen hierbij de Google vertaling;

Als Belg was ik enorm teleurgesteld dat het Eurovisie songfestival WEER met commentaar door Nederlandse commentatoren werd uitgezonden. Toen Joan zong, begreep ik het dat Nederlandse commentatoren werden gebruikt. Maar voor de finale, neen. De meerderheid van de programmas die jullie tonen zijn uit Nederland en niet uit Belgie. Dat doet pijn. Het is toch tenslotte "Beste van Vlaanderen en Nederland," niet "Beste van een beetje Vlaanderen en het meeste van Nederland." Dit zegt iets over jullie als een zender. Ik, als Belg, ben beledigd.

Noot jw:
De VRT betaalt 1/3 van de kosten van BVN. De consequentie daarvan is dat slechts 1/3 deel van de programmas Vlaams zijn en/of Vlaams commentaar hebben. Ware de VRT bereid 70% van de kosten van BVN te dragen dan zou 70% van de uitgezonden programmas een Vlaamse signatuur hebben of bijvoorbeeld bij programmas als het Eurovisie songfestival Vlaams commentaar hebben. Helaas voor onze Belgische/Vlaamse vrienden is dat niet het geval en moeten zij, helaas, de meerderheid van de programmas volgen in een bijna vreemde taal met een compleet verschillende werkwoordvervoeging en interpunctie.

C'est la vie Afbeelding

Re: Eurovisie

BerichtGeplaatst: zo 27 mei 2012, 08:04
door R.T Portugal
JW, vind je jezelf niet een beetje bijdehand? Op een forum mensen verbeteren, vaak zijn mensen al heel lang in het buitenland en is nederlands hun tweede taal geworden. De strekking van het betoog van deze boze Belg was volkomen duidelijk. Volgens mij is het de bedoeling met dit forum dat ze bij BVN weten wat wij graag zien en hoe.

Re: Eurovisie

BerichtGeplaatst: zo 27 mei 2012, 16:03
door jw
Afbeelding

Re: Eurovisie

BerichtGeplaatst: wo 30 mei 2012, 07:36
door BVN admin
BVN heeft de eerste voorronde van het Eurovisie Songfestival met Belgisch commentaar uitgezonden en de tweede voorronde met Nederlands commentaar.

Het aandeel van de VRT bedraagt minimaal 1/3 van de uitzendingen op BVN, een percentage dat overeenkomt met de bijdrage van de Vlaamse overheid in BVN. VRT levert daarvoor enkel programma's van eigen productie.