Weer geluidstoring Nieuw Zeeland

Weer geluidstoring Nieuw Zeeland

Berichtdoor Tukituki » vr 12 dec 2014, 22:15

Vrijdag Nederlandse tijd 19.05 u (in Nieuw Zeeland is het dan 12 uur later) VRT Journaal aangezet met enorme geluidsstoring. Een sort trillend geluid en het spreken was niet meer te volgen. Deze storing ging door tot en met bijna het einde van De Wereld Draait Door. Beeld en geluid vielen toen helemaal uit voor een paar minuten. Er verscheen geen enkele melding. Daarna kwam beeld en geluid terug om ongeveer 20.30 u.en was alles weer normaal. Er is dus pas nu anderhalf uur gemerkt dat het geluid niet goed was en toen meteen verholpen en je vraagt je af waarom dat niet eerder opgemerkt wordt en het was blijkbaar heel simpel op te lossen.

We hebben in het verleden veelvuldig geklaagd over geluidstoringen, dat kan gebeuren, maar het punt is dat de controle onvoldoende is, veel te traag en geen mededeling zoals b.v." Storing - er wordt aan gewerkt" verschijnt.

Edward
Hastings, Nieuw Zeeland
Tukituki
 
Berichten: 49
Lid geworden op: wo 14 jul 2010, 03:30

Re: Weer geluidstoring Nieuw Zeeland

Berichtdoor Tukituki » za 31 jan 2015, 20:01

Al dagenlang weer valse muziek. Beeld en spreken zijn goed. Ik zal BVN een directe mail sturen want op berichten in Forum wordt vaak niet gereageerd of ze worden niet door BVN medewerkers gelezen.

Edward
Hastings, Nieuw Zeeland
Tukituki
 
Berichten: 49
Lid geworden op: wo 14 jul 2010, 03:30

Re: Weer geluidstoring Nieuw Zeeland

Berichtdoor jw » zo 01 feb 2015, 21:41

Wanneer je dit soort problemen altijd in het weekend plaatst, hoe groot denk je dat je bericht dezelfde dag gelezen - en het probleem opgelost wordt?
Gebruikersavatar
jw
 
Berichten: 640
Lid geworden op: vr 09 apr 2010, 19:29
Locatie: Solana de Cabañas, Spanje

Re: Weer geluidstoring Nieuw Zeeland

Berichtdoor Tukituki » zo 08 feb 2015, 03:57

Hallo beste John (JW),

Het lijkt er op dat dit probleem vooral in het weekeinde voorkomt, misschien omdat de provider in Australie (GlobeCast) dan nog minder controle uitvoert.
Het doel van mijn melding is niet (alleen) dat BVN het onmiddeliijk oplost maar ook dat andere kijkers hier die Forum lezen kunnen reageren door het probleem te onderkennen en te bevestigen. Helaas nemen er maar weinig die actie.

Maar ik noemde toch ook duidelijk dat ik ook een directe mail aan BVN gestuurd had met de klacht en na het weekeinde werd bevestigd dat de klacht aandacht zal krijgen, lees als volgt;

Beste heer Visser,

Dank voor uw reactie. Uw bericht is doorgestuurd naar de satellietafdeling.

Wij hopen dat de synchronisatie van het geluid spoedig hersteld zal zijn.

Vriendelijke groet,

Mies van Steensel van der Aa
BVN Publieksvoorlichter
http://www.bvn.tv


Het ging daarna enkele dagen goed maar nu is het hier weer een weekeinde en het valse geluid is weer terug. Dus vandaag weer een directe mail naar BVN gestuurd.

Beste groet aan John in Spanje en alle andere Forum lezers vooral die in Nieuw Zeeland en Australie die BVN via Optus D2 ontvangen. Plaats uw reacties s.v.p op Forum dan hebben we meer kans op het beter oplossen van de steeds weer terugkerende ontvangst problemen.

Edward,
Hastings, Nieuw Zeealnd
8 februari 2015
Tukituki
 
Berichten: 49
Lid geworden op: wo 14 jul 2010, 03:30

Re: Weer geluidstoring Nieuw Zeeland

Berichtdoor Toon » zo 08 feb 2015, 06:54

Ja hoor...irritante geluidstoring. Alsof een plaat langzamer en dan weer vlugger gaat draaien.
Toon
 
Berichten: 11
Lid geworden op: do 23 aug 2012, 05:16


Terug naar “%s” Australië en Nieuw ZeelandWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron