Slechte ontvangst in USA opgelost

Slechte ontvangst in USA opgelost

Berichtdoor Jaapbvn » zo 07 feb 2016, 23:32

Ik lees veel berichten over slechte ontvangst. En ook ik HAD daar last van.

De reden is omdat de geadviseerde disk formaat te klein is en ik heb het bewezen door twee disks op te hangen. De oude disk is 70 cm en de nieuwe disk is 90 cm. Direct toen de nieuwe disk was uitgericht ging de signaal sterkte met sprongen omhoog. Geen rain fading meer, geen blokjes meer ,hoe slecht het weer ook is BVN kwam prima binnen. Ook met die sneeuwstorm van twee weken geleden haddne we prima ontvangst.

Dus BIGGER IS BETTER is de oplossing mensen. Als je er een op de kop kan tikken die zelfs groter is dan 90 cm GO GET IT.

En wat het uitrichten betreft zet het niet op BVN maar neem de waardes van de HOPE channel. Dan pakt de receiver het sneller en kun je het dus makkelijker uitrichten.
Tip: Gebruik een laptop en een smartfoon en twee skype accounts zodat je het scherm op je Smartfoon kan zien dan is het een eitje.
Tip: Je kunt tweedehands disk'en vinden op graigslist of Walapop. Voor 50 dollar had ik een disk met montage material en LNB en buis material voor de montage aan de muur.

Dus absoluut een grotere disk nemen dan geadviseerd wordt door BVN.

Je resultaten doorgeven aan het forum wordt gewaardeerd zo dat we er van kunnen leren.
Jaapbvn
 
Berichten: 10
Lid geworden op: do 14 nov 2013, 13:45
Locatie: Hershey, PA

Re: Slechte ontvangst in USA opgelost

Berichtdoor Banjoman » ma 08 feb 2016, 20:13

Fijn dat alles goed voor je werkt in Hershey, maar hier in Zuid Ontario is het nog steeds slecht.
Ik heb een 90 cm. disk Thuis en ook 90 cm. bij onze cottage. Twee weken geleen was de receptie ook hier sterk. zelfs in regen en sneeuwbuien,
maar de laatste week is het weer "Hit and miss" zelfs op mooie dagen valt het steeds weg
Banjoman
 
Berichten: 25
Lid geworden op: ma 02 feb 2015, 12:56
Locatie: Mount Pleasant, Ontario

Re: Slechte ontvangst in USA opgelost

Berichtdoor jw » ma 08 feb 2016, 21:34

@Banjoman
Je zit in Canada echt op het randje van redelijke ontvangst. Dus als jappbvn in PA een behoorlijke/goede ontvangst heeft gekregen met een grotere schotel, 90cm in zijn geval met een aanmerkelijk sterker signaal, probeer dat dan ook eens. Ga naar 110 of beter nog 120 cm. Er is vast een installateur in de buurt die dat experiment aanwil. Sterkte.
Dit bericht is geschreven als forumlid, tenzij ondertekend als moderator.
Voor leden met ontvangst/schotel installatie vragen/problemen is het handig als zij hun locatie vermelden.
Gebruikersavatar
jw
 
Berichten: 640
Lid geworden op: vr 09 apr 2010, 19:29
Locatie: Solana de Cabañas, Spanje

Re: Slechte ontvangst in USA opgelost

Berichtdoor Banjoman » vr 12 feb 2016, 04:12

JW we zitten NU op het randje van de ontvangst maar dat was niet altijd zo, voordat BVN naar eutelsat verhuisde was er geen enkel probleem.
Toen opeens begon het. Wij hadden een 70 cm. schotel en zijn toen naar 90 cm. gegaan en de ontvangst was weer goed tot Jan. 2015 toen was er het probleem met de transponder.
Sindsdien is het slecht. alle andere satelieten komen goed binnen, en ook Eutelsat is goed op de verticale transponders. sommigen van ons kunnen
misschien wel grotere schotels kopen, maar het is en blijft een satelliet probleem.
Als Uw auto wat ouder word en meer benzine gebruikt, zet je er dan een grotere benzinetank op? Ik denk van niet.
Fix het probleem with the transponder, en je maakt vele mensen hier gelukkig.
[/size]
Banjoman
 
Berichten: 25
Lid geworden op: ma 02 feb 2015, 12:56
Locatie: Mount Pleasant, Ontario

Re: Slechte ontvangst in USA opgelost

Berichtdoor fuifnummer » za 13 feb 2016, 23:02

Zo te lezen hebben allen gelijk. Je zit inderdaad op het randje en een grotere dish zal je zeker helpen. Dus als je er een op te kop kan tikken ga dan groter. Het punt dat Jaapbvn wilde maken is dat het advies om een 70 cm dish te kopen is gewoon verkeerd, en werkt waarschijnlijk alleen als je op de eerste rij zit bij de sateliet.

Ook ik heb een grotere dish nu en eigenlijk nooit meer problemen. Voor de kosten hoef je het niet te laten zeker niet als je nog geen apparatuur hebt en pas begint. Voor 50 to 100 dollar heb je dr een en de hoofdpijn van rainfade, etc is dan geheel weg. Lekker als je in een spannende Penoza film zit. Hoofdpijn komt gratis maar dit is er een die je kan oplossen. Soms betalen mensen je om zo'n grote dish uit hun tuin weg te halen.

Hoe groter je dish hoe stabieler de ontvangst.

En BVN zou zeker een effort moeten doen en die transponder na checken, en ook hun advies wijzigen van 70 cm naar minimaal 90 cm, liever groter...
F
fuifnummer
 
Berichten: 117
Lid geworden op: zo 14 nov 2010, 17:05
Locatie: West Chester, PA

Re: Slechte ontvangst in USA opgelost

Berichtdoor fuifnummer » di 24 jan 2017, 20:25

Nog even een update, na zo'n anderhalf jaar met de grotere disk is mijn advies nog steeds, Neem een groeter disk dan wat aangeraden wordt door BVN. Zelfs als je een volledig open sky hebt, sterker signaal is absolute een aanrader daar ook atmospherische storingen voorkomen en ik daar eigenlijk vrijwel geen last van heb. Soms heb ik nog wat last van de regen maar dat is wel heel soms. Zondag hadden we windkracht 6 en flinke regen en heb ik gewoon lekker naar De Ridder zitten kijken.
Dus het advies is nog steeds Bigger is Better!

BTW er is bijna geen beweging meer op dit forum. Dat is dus 'A good thing' want dan hebben de meeste mensen geen problemen met de ontvangst.
fuifnummer
 
Berichten: 117
Lid geworden op: zo 14 nov 2010, 17:05
Locatie: West Chester, PA


Terug naar “%s” AmerikaWie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron